Bandenhotel

Welkom in ons bandenhotel!

Heeft u geen of weinig ruimte voor het opslaan van uw zomer/ winterbanden?

In ons “bandenhotel’ is altijd voldoende ruimte en worden de banden netjes opgeslagen tot het moment van wisselen. Als u nu een set winterbanden aanschaft, verblijven uw zomerbanden gratis in ons bandenhotel en gaat het zonnetje weer schijnen verwisselen wij de banden weer naar u zomerbanden en slaan wij de winterbanden weer netjes voor u op. De banden blijven uw eigendom en kunnen elk moment door u opgehaald worden. Banden die bij ons in opslag liggen zijn verzekerd tegen brand en diefstal schade. Informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden!

Voor alle maten en soorten winterbanden en vierseizoenenbanden kunt u bij ons terecht, scherp geprijsd en snelle lever en -montage tijden!

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden, vooral bij een glad wegdek door sneeuw, ijs of ijzel. Maar ook bij vrieskou heeft het zachtere rubber voordeel. Dus is het voor eigen en andermans veiligheid een goede zaak om winterbanden te monteren om bij winterse omstandigheden veilig te kunnen rijden. Wist u dat op een droge weg is de remweg voor een gemiddelde auto zo’n 12 meter is en op een natte weg 14 tot 15 meter. een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter terwijl dezelfde auto op zomerbanden ruim 60 meter nodig heeft. Niet aan te raden is het hele jaar door met winterbanden te rijden, de remweg van deze banden neemt aanzienlijk toe bij hogere temperaturen.

Wist u dat winterbanden verplicht zijn in sommige Europese landen. Als er verplichting geldt voor winterbanden, dan is dit vaak bij winterse omstandigheden en/of binnen een bepaalde periode.

 

De Vest 32 | 5555 XP Valkenswaard
Tel: +31 (0)40 231 07 77
[email protected]

Klik hier om een afspraak te maken: